logo
Kullanıcı Adı: Sürekli Bağlı Kal
Şifre:
  My Community > HER TELDEN > MF Arşiv - Konusuz Konular > Eğitim Dünyası ve Sorunları (Moderatörler: wanted, MEDiKALVETERiNER, Nobel72) > Dünya’nın ilk 500'ünde beş Türk üniversitesi de bulunuyor..

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Dünya’nın ilk 500'ünde beş Türk üniversitesi de bulunuyor..  (Okunma Sayısı 188 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
14 Ağustos 2007, 23:47:03
Vλtansever
Administrator
Bizden biri

Rep Gücü 65535

« : 14 Ağustos 2007, 23:47:03 »

Dünya’nın ilk 500'ünde beş Türk üniversitesi de bulunuyor..

Amerikan Newsweek dergisi son sayısında yüksek eğitim alanındaki global yarışı kapak yaptı. "Dünya üniversiteleri" başlığıyla yayımlanan makalede eğitim kalitesi ve prestijleri açısından 500 üniversite bir liste halinde sıralandı. Amerika ve Çin'de bulunan eğitim kurumlarının dünyanın 50 ülkesinde ortaklaşa yaptığı anketler ve uzman görüşlerine dayandırılarak hazırlanan listenin başında Amerikan Harvard Üniversitesi yer aldı. 500 üniversitenin içinde Bilkent, Çukurova, İstanbul Teknik, İstanbul ve Sabancı üniversitelerine yer verilirken, listenin ilk 200'üne hiçbir Türk okulu giremedi.

Listenin ilk 10'u, birinci sıraya yerleşen Harvard'dan sonra şöyle sıralandı: 2- Cambridge Üniversitesi (İngiltere), 3- Oxford Üniversitesi (İngiltere), 4- Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (ABD), 5- Yale Üniversitesi (ABD), 6- Standford Üniversitesi (ABD), 7- Kaliforniya Teknoloji Üniversitesi (ABD), 8- Kaliforniya Üniversitesi Berkeley (ABD), 9- Imperial College of London (İngiltere), 10- Princeton Üniversitesi (ABD)

Kaynak
29 Ağustos 2007, 10:22:17
MelenK
Kategori Yöneticisi
Meraklı Üye

Rep Gücü 5000

« Yanıtla #1 : 29 Ağustos 2007, 10:22:17 »

NASı olurr ?
    Kahkaha
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: